Logo De Belofte

GROENLO - De verkeersregelaar die aan het eind van de middag op de onoverzichtelijke kruising bij de Rabobank op de Oude Winterswijkseweg in Groenlo staat is wel degelijk gecertificeerd, zegt een woordvoerder van de gemeente Oost Gelre. 'Hij is beperkt in zijn bevoegdheden maar mag wel het verkeer regelen als het druk is.'

De reactie komt een dag na het bericht dat de persoon niet bevoegd zou zijn. Oost Gelre huurt de verkeersregelaar in om het verkeer tijdens de spits in goede banen te leiden indien dat nodig mocht zijn.

Zie ook: Verkeersregelaar op gevaarlijke kruising in Groenlo is onbevoegd

Volgens de politie betreft het een verkeersregelaar die wel bij evenementen mag worden ingezet, maar feitelijk niet op de bewuste kruising. Dat erkende wethouder Karel Bonsen eerder deze week. Die zei daar gezien de hachelijke situatie wel 'een tik op de vingers' voor over te hebben. Bovendien wil Groenlo het, was zijn redenering.

'Geen vrachtwagen aanhouden'

'De verkeersregelaar mag geen vrachtwagen aanhouden, maar is wel gecertificeerd het verkeer te regelen als het druk is', zo brengt de woordvoerder van de gemeente Oost Gelre een nuance aan.

'Sommige mensen reageren dat hij alleen maar staat te kijken en niets doet. Als er geen aanleiding voor is hoeft hij inderdaad niets te doen. Hij staat er ook niet de hele dag.'

Protest

Oost Gelre huurt de verkeersregelaar in naar aanleiding van protesten van de lokale bevolking vanwege de verkeersstroom vanaf de afrit van de nieuwe N18 richting het centrum van Groenlo. Met name voor fietsers levert dat gevaarlijke situaties op.

Aanvankelijk stonden er twee verkeersregelaars en nu dus nog één, minimaal tot de zomer. Ondertussen is Oost Gelre bezig gronden te verwerven zodat de kruising ruimer kan worden opgezet. Een termijn wanneer de schop daarvoor de grond in kan is nog niet gegeven.

Live nieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
 • VVD'er Karin Kalthoff vice-voorzitter Arnhemse gemeenteraad

  28 mei 2020
  ARNHEM - Karin Kalthoff (VVD) is voor de komende twee jaar gekozen tot vice-voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad. Daarmee is zij de eerste vervanger van burgemeester Ahmed Marcouch als voorzitter van de raad. Zij volgt Daniël Becker (ChristenUnie) op, die zijn ambitie om priester te worden hoopt te verwezenlijken.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie