Logo De Belofte

DE STEEG - De gemeente Rheden krijgt de komende jaren mogelijk 751 nieuwe woningen. Er komen zorgwoningen en een luxe wellnesshotel. De raad besprak dinsdagavond alle lopende en aankomende bouwplannen binnen de gemeentegrenzen.

door Huibert Veth

Voor 265 woningen zijn al concrete plannen. Nog eens 86 woningen zitten in de voorbereidende fase. Het gemeentebestuur ziet verder mogelijkheden voor 400 woningen verspreid over 16 locaties. Welke dit zijn kan nog niet openbaar gemaakt worden. De transformatie van ziekenhuis Rijnstate in Velp moet enkele honderden nieuwe woningen opleveren. Hier wil de gemeente in 2023 mee starten.

Wethouder Ronald Haverkamp geeft aan dat het goed gaat met de economie en er komen wekelijks bouwplannen binnen. Of dit ook lukt hangt volgens hem voor een groot deel van de gemeenteraad zelf af. 'Elk plan heeft weerstand dus u moet me wel helpen die plannen tot stand te brengen. We moeten doorpakken.'

Bekijk hier de reactie van wethouder Ronald Haverkamp. Tekst loopt door onder de video.

De Albert Heijn in Rheden wil uitbreiden. De supermarktketen heeft hiervoor de naastgelegen panden gekocht met de bedoeling deze te slopen. Peeze wil een kantoor inclusief koffiebranderij en belevingscentrum vestigen aan de Arnhemsestraatweg in Velp. De plannen voor dit duurzame pand worden dit kwartaal verwacht.

Woonzorglocaties

Op het terrein bij het Lorentzhuis in Velp worden 30 zorgwoningen gerealiseerd. Voormalig bejaardenoord Rhederhof gaat plaats maken voor 69 woonzorgappartementen. Deze worden gasloos opgeleverd. Op vraag van raadslid Krista den Hertog (D66) geeft Haverkamp aan dat het wachten is op de natuurvergunning voor de bouw gestart wordt. Volgens de provincie kan dit nog enige tijd duren.

Kwekerij Overhagen in Velp wordt nieuw leven ingeblazen als het aan Stichting Het Geldersch Landschap en Biljoen Groen Velp ligt. Leegstaande kassen worden gesloopt voor bebouwing. Oude, historische structuren worden hersteld. Het eiland krijgt een parkachtige uitstraling en gaat open voor publiek. De raad zal hier in juni over beslissen.

Wellnesshotel

Het plan om op landgoed Valkenberg in het dorp Rheden een luxueus wellnesshotel te bouwen, gaat in de zomer opnieuw naar de gemeenteraad. Dan is alle input op de oorspronkelijke plannen verwerkt. De rijksmonumenten en het beschermd natuurgebied worden naar cultuurhistorisch inzicht aangepast. Er komen vrijstaande sauna's aan de achterzijde van het park en 150 parkeerplaatsen bij de ingang.

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie