Logo De Belofte

WOOLD - Het plan voor een industrieterrein in het groen aan de Wooldseweg in Winterswijk kwam meer dan tien jaar geleden al ter sprake en nu lijkt het er eindelijk van te komen. Het voormalige DAV-terrein moet 'bedrijvenlandgoed Slinge' worden.

Het voormalig terrein voor Dierlijke Afval Verwerking (DAV) ligt sinds jaren braak, na de sloop van het bedrijf. Meubelfabriek Arco had ooit wel oren naar een verhuizing in die richting, maar zag daar toch van af. Nadien verdween het plan door de crisis in een lade.

Overschot bedrijventerreinen

'Bedrijvenlandgoed Slinge' is nu afgestoft en er is een bestemmingsplan. Twee hectare ligt klaar als vestigingslocatie van minimaal vier bedrijven van een halve hectare of maximaal acht van een kwart hectare.

'Nadat de Arco afhaakte is het plan op de plank blijven liggen', zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. 'Daarna was er een overschot aan bedrijventerreinen. Bovendien is het geen locatie die voor elk bedrijf geschikt is. Geen zware industrie of opslag, maar bijvoorbeeld wel kantoren.'

'Mooie plek én meer ruimte'

De 'Slinge' ligt in het verlengde van het huidige bedrijventerrein aan de Wooldseweg en een deel wordt ingericht voor de opvang van water. De bedrijven moeten duurzame materialen gebruiken voor een 'groene uitstraling', benadrukt Klein Gunnewiek.

Zij vervolgt: 'Het is een mooie plek met een mooie uitstraling. Door de verhuizing van bedrijven krijgen we elders op bedrijventerreinen hopelijk meer ruimte. Dat zou heel mooi zijn.'

Geen winst

Als gevolg van de lange historie en de vertraging is er sprake van 'dure grond', die niet oplevert wat het ooit kostte. 'We nemen een verlies van 445.000 euro en dan zitten we aan de veilige kant', erkent wethouder Wim Aalderink. 'We maken er geen winst op.'   

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.

Live nieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
 • VVD'er Karin Kalthoff vice-voorzitter Arnhemse gemeenteraad

  28 mei 2020
  ARNHEM - Karin Kalthoff (VVD) is voor de komende twee jaar gekozen tot vice-voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad. Daarmee is zij de eerste vervanger van burgemeester Ahmed Marcouch als voorzitter van de raad. Zij volgt Daniël Becker (ChristenUnie) op, die zijn ambitie om priester te worden hoopt te verwezenlijken.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie