Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Twaalf woningen voor zowel jongeren als ouderen: dat is het plan voor het lege winkelpand van De Jager Wonen aan de Vredenseweg in Winterswijk. De Jager is verhuisd naar het Scapino-pand in de Ratumsestraat in het centrum van Winterswijk.

Het gemeentebestuur juicht het initiatief toe. Inbreiding boven uitbreiding en kwaliteit boven kwantiteit, is het idee. Daarmee wordt nog geen klap op het plan gegeven, want de gemeente moet zich houden aan het zogenoemde stoplichtenmodel.

Dat heeft te maken met de limiet die er is op het aantal te bouwen woningen, in verband met krimp in de Achterhoek. Elk plan wordt beoordeeld op haalbaarheid (groen, oranje of rood), om fiasco's te voorkomen.

Provincie nodig

'We hebben de provincie nodig om het plan erdoor te krijgen', zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. Zij doelt op het voornemen om de restricties weer los te laten. 'Daarom kunnen we nog geen positief besluit nemen, maar we staan er wel positief tegenover.'

Het plan is ingediend door makelaardij Ten Hag namens Hooiland Vastgoed. Het betreft een mix van in totaal twaalf koop- en huurwoningen. Klein Gunnewiek hoopt dat de initiatiefnemer wil wachten op groen licht vanuit het Provinciehuis in Arnhem: 'De vraag is of hij wil wachten tot de zomer.' 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek.
Heb jij nieuws over jouw gemeente? Tip ons dan hier.

Overig verkiezingsnieuws

 • Chaos op de weg: gemeente trekt stekker uit verkeersproef 's-Heerenberg

  24 juni 2019
  ULFT - Chaotische taferelen in 's-Heerenberg: de verkeersproef die de gemeente Montferland daar was gestart op de Emmerikseweg, is na anderhalve week afgebroken. De maatregelen die genomen werden, zorgden ervoor dat er op drukke dagen een verkeerschaos ontstond. 
 • GroenLinks: 'Partijen meer uit op frustreren van processen dan besturen van de stad'

  24 juni 2019
  ARNHEM - 'Partijen zijn meer uit op het frustreren van processen dan het leiden van de stad.' Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Mark Coenders over het werkelijke klappen van de coalitie in Arnhem. 'Het heeft geen zin om dat te ontkennen. De Arnhemse politiek zit in zware tijden.'
 • Klappen Arnhemse coalitie 'totaal onnodig'

  23 juni 2019
  ARNHEM - In het voorstel van VVD en D66 waarop de Arnhemse coalitie stuk liep, zitten geen extra bezuinigingen op de zorg. 'Dat zijn we ook nooit van plan geweest', zegt Mattijs Loor (D66). Geld voor goede zorg werd door GroenLinks en PvdA wel als belangrijkste reden aangevoerd om de coalitie te laten klappen.
 • Zeven nieuwe mestfabrieken en nog komt Gelderland om in de mest

  23 juni 2019
  ARNHEM - De mesthoop in Gelderland is gigantisch. Na Noord-Brabant en Limburg heeft Gelderland het grootste mestoverschot van Nederland. Plannen om grote mestvergistingsinstallaties te bouwen en het probleem zo op te lossen stuiten op weerstand.
 • 'Wespennest' in stadhuis Arnhem eist opnieuw politieke slachtoffers

  22 juni 2019
  ARNHEM - Voor de zoveelste keer is het hommeles in de Arnhemse politiek. Het politieke kerkhof van gesneuvelde wethouders en gevallen coalities ligt inmiddels vol. De opgelopen zorgtekorten waren de directe aanleiding voor GroenLinks en PvdA om met de coalitie te breken. Maar ook de verstoorde verhoudingen spelen weer een belangrijke rol.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend