Logo De Belofte

EWIJK - De gemeente Beuningen heeft maandag brieven gestuurd naar de eigenaren van meer dan 140 vakantiehuisjes van vakantiepark de Groene Heuvels. De boodschap in die brief luidt: wegwezen of een dwangsom aan je broek.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is een volgende stap die de gemeente neemt om de bezem door het vakantiepark te halen. Veel huisjes zijn in gebruik op een manier die niet mag volgens het daar geldende bestemmingsplan. Bij controles in februari en april bleek dat meer dan 100 van de 205 recreatiewoningen werden gebruikt door arbeidsmigranten. Ook bleek dat ongeveer 40 huisjes permanent worden bewoond.

Mag niet

De gemeente Beuningen zegt 'een vitaal recreatiepark binnen haar gemeentegrenzen' te willen. Dat park moet dan gebruikt worden waar het voor bedoeld is: recreatie. Permanente bewoning van de vakantiehuisjes is niet toegestaan. De gemeente heeft de huiseigenaren, gebruikers van de woningen en de exploitant van het park daar meerdere keren op gewezen. In de brief die maandag is verstuurd staat dat de betrokkenen zes maanden de tijd krijgt om alternatieve woonruimte te vinden of om de verhuur aan arbeidsmigranten te stoppen.

Blijven wonen geen optie

Wie zich na deze periode nog steeds niet aan de regels houdt, krijgt van de gemeente een dwangsom opgelegd. Huisjeseigenaren kunnen bezwaar maken als ze denken dat ze niet in strijd met het bestemmingsplan handelen. 'Blijven wonen op de Groene Heuvels is geen optie', zegt burgemeester Daphne Bergman.

Er wordt samen met de terreineigenaar gekeken naar manieren om van de Groene Heuvels weer een gezond vakantiepark te maken. Dat is iets van de lange termijn. In het najaar starten gesprekken met de gemeenteraad over de toekomst van het vakantiepark in Ewijk.

Zie ook:

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie