Logo De Belofte

ULFT - De gemeenteraad van Oude IJsselstreek heeft donderdagavond ingestemd met het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van een vmbo-school nabij het bestaande Almende College in Silvolde.

Bij omwonenden leven wel zorgen over het extra verkeer dat zal toenemen bij de nieuwbouw van de school. Zij ervaren de huidige situatie als verkeersonveilig en nemen aan dat een toename van verkeer automatisch leidt tot een toename van verkeersonveiligheid.

Ook een aantal partijen in de raad plaatste donderdagavond vraagtekens bij de verkeersafwikkeling van de school. Zo vindt de VVD dat er een passende en veilige fietsverbinding vanuit Ulft moet komen richting Silvolde. Ook Lokaal Belang en het CDA vroegen aandacht voor de toekomstige verkeerssituatie.

Wethouder Ben Hiddinga kon toezeggen dat er voor de zomer nog een informatieavond komt met de buurt over de verkeersknelpunten bij de te bouwen school en de gemeente hierover met omwonenden in gesprek gaat.

SP stemt tegen

De SP stemde als enige partij in de raad tegen het bestemmingsplan voor de nieuwbouw. 'De avond over verkeersafwikkelingen moet nog komen, hoe kunnen we dan nu al een goed oordeel vormen over het bestemmingsplan', aldus Heini Peters van de SP.

Met een motie probeerde de partij het besluit om in te stemmen met het bestemmingsplan nog uit te stellen, maar daar wilde de rest van de raad niet in mee. Volgens Peters wil de SP de nieuwbouw van de school zeker niet tegenhouden, maar wil de partij wel een overwogen besluit kunnen nemen op basis van voldoende informatie.

Middelbaar onderwijs in Silvolde

De scholengemeenschap heeft nu nog drie locaties in de gemeente Oude IJsselstreek. De locaties Wesenthorst in Ulft en Bluemers in Silvolde zullen op den duur sluiten door dalende leerlingaantallen en toenemende leegstand.

Op de nieuwe locatie in Silvolde is straks plek voor zo’n 800 vmbo-leerlingen. Daarmee wordt het middelbare onderwijs in de gemeente gecentreerd in Silvolde.

Voor de realisatie van de nieuwe school stelt de gemeente Oude IJsselstreek een bedrag van 13.000.000 euro beschikbaar. Vanaf het schooljaar 2020/2021 zouden de eerste leerlingen les moeten krijgen in het nieuwe schoolgebouw.

Door: Mediapartner REGIO8

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie