Logo De Belofte

HATTEM - B&W van Hattem hebben besloten om de Markt in de zomerperiode af te sluiten voor auto’s. Van 1 mei tot 1 oktober -op maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur- is de Markt niet meer toegankelijk voor het autoverkeer.

De toegang tot de Markt wordt met paaltjes geregeld. 'Zo is de binnenstad veiliger en aantrekkelijker voor fietsers en voetgangers.'

Extra parkeerplaatsen
Het college heeft in 2016 besloten dat de Markt van 1 mei tot 1 oktober ’s middags van maandag tot en met zaterdag ‘afgesloten is voor motorvoertuigen.’ Dit verkeersbesluit wordt dus vanaf 1 mei van kracht. De gemeente heeft ook andere maatregelen genomen. Zo komen er extra parkeerplaatsen aan de Kerkhofstraat en samen met HAVO, Rond Uit Hattem en de Hattemse musea komt er een verbeterplan voor de bewegwijzering naar de bestaande parkeerplaatsen.

‘Bereikbare, gastvrije en veilige binnenstad’
Samen met Hattemers werkt de gemeente aan een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijke historische binnenstad. Er worden maatregelen getroffen om wateroverlast te voorkomen, de verlichting energiezuinig te maken en de binnenstad groener te maken. Het autoluw maken van de binnenstad maakt hier deel van uit.

Door: Mediapartner RTV Hattem

Het laatste nieuws uit Hattem

 • Proefvlak gezaagd natuursteen ligt op de Markt Hattem

  07 juni 2019
  HATTEM - Op de Markt in Hattem ligt een proefvlak van gezaagde natuurstenen. Deze stenen bestaan uit de huidige bestratingsstenen op de Markt, maar dan met een afgezaagd vlak. De stenen zijn daardoor aan één kant vlak en die vormen het loopoppervlak.
 • 'Adopteer een rotonde in Hattem'

  07 mei 2019
  HATTEM - De gemeenteraad van Hattem maakt het mogelijk om een rotonde in Hattem te adopteren. Op initiatief van de ChristenUnie en met steun van alle andere partijen stemde de raad maandagavond voor een motie om dat mogelijk te maken.
 • Markt in Hattem in de zomer afgesloten voor auto’s

  24 april 2019
  HATTEM - B&W van Hattem hebben besloten om de Markt in de zomerperiode af te sluiten voor auto’s. Van 1 mei tot 1 oktober -op maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur- is de Markt niet meer toegankelijk voor het autoverkeer.
 • Huizenaanbod Gelderland gehalveerd in afgelopen jaren

  26 maart 2019
  SCHERPENZEEL - Er zijn steeds minder koopwoningen te krijgen in Gelderland. In Scherpenzeel daalde het totale aanbod de laatste jaren met bijna 80 procent. Dat is veruit de grootste daling in onze provincie. De cijfers komen via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Huizenzoeker.nl.
 • Hoe crimineel is jouw gemeente? Politie geeft jaarlijkse cijfers vrij

  21 februari 2019
  ARNHEM - Hattem is de veiligste gemeente van onze provincie, nipt gevolgd door Elburg. Arnhem is, evenals in voorgaande jaren, de onveiligste gemeente. Daarna volgen Nijmegen en Tiel. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend