Logo De Belofte

OOSTERBEEK - Renkum gaat geen geld uittrekken voor achterstallig onderhoud aan de sportparken Wilhelmina en De Bilderberg. Dat besloot de gemeenteraad woensdagavond. Aan de vooravond van de miljoenenbezuinigingen waar de gemeente voor staat, wil de raad nu geen beslissing nemen over de kleine 400.000 euro die het college nodig heeft om de kwaliteit van onderhoud van de sportparken weer op een 'redelijk' niveau te krijgen.

door Huibert Veth

Het is het grootste hoofdpijndossier van de gemeente in de afgelopen tien jaar, zegt fractievoorzitter Tom Erkens (PvdA). 'Gesprekken om het onderhoud over te dragen naar de sportverenigingen zijn in 2018 gestopt, juist vanwege de staat van onderhoud.'

Je hoeft volgens hem geen profeet te zijn om te zien dat deze investering in alle gevallen noodzakelijk is. 'Als de gemeente verantwoordelijk blijft, moeten we investeren en als we het overdragen moeten we ook eerst voor een redelijke staat van onderhoud zorgen.'

Wethouder Marinka Mulder vertelt wat de gevolgen zijn van niet investeren in het onderhoud van de sportparken (de tekst loopt door onder de video):

Wethouder Marinka Mulder onderschrijft de woorden van Erkens. Zij wijst op het risico dat deze keuze de gesprekken voor overdracht van het onderhoud naar de verenigingen niet makkelijker zal maken. Het achterstallig onderhoud zal in haar ogen verder oplopen, waardoor de gemeente in een later stadium voor grotere kosten kan komen te staan. De veiligheid van de sportparken is volgens de gemeentebestuurder niet in het geding, wel is er sprake van een capaciteitsprobleem.

'Blinde greep uit kas'

Raadslid Eveline Vink (GroenLinks) omschrijft de bezuinigingen die de gemeente door moet voeren als 'een miljoenenjacht om niet onder curatele van de provincie te komen'. Nu tonnen uitgeven voor sportvelden is volgens haar een blinde greep uit de kas.

CDA en VVD geven aan in de begroting en de sportnota later dit jaar een bredere afweging te willen maken waarin alle opties meegenomen worden. Deze visie wordt door een meerderheid van de raad gedeeld, waarna de beslissing over een investering in het onderhoud van de sportparken opnieuw werd uitgesteld.

Zie ook: Tonnen voor achterstallig onderhoud sportparken Renkum?

Live nieuws

 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.
 • College van B&W gaat buurten in Laag-Soeren

  18 oktober 2019
  LAAG-SOEREN - Burgemeester Carol van Eert, wethouders Ronald Haverkamp, Marc Budel, Gea Hofstede, Dorus Klomberg en gemeentesecretaris Hans Kettelerij zijn op zaterdag 26 oktober van 10.30 tot 12.00 uur aanwezig bij de muziektent aan de Jan Lighartlaan in Laag-Soeren.
 • Organisaties in Doetinchem spreken zorgen uit over bezuinigingen

  18 oktober 2019
  DOETINCHEM - Een volle raadszaal donderdagavond in Doetinchem. Organisaties die te maken krijgen met de bezuinigingen konden hun zorgen kenbaar maken aan raadsleden.
 • Gelderlandfabriek Culemborg heeft dringend geld nodig

  18 oktober 2019
  CULEMBORG - Cultureel podium de Gelderlandfabriek in Culemborg verkeert in acute geldnood. Volgens Henk Jan Letteboer van de Gelderlandfabriek is er voor de komende twee jaar 150.000 euro nodig om tot een gezonde bedrijfsvoering te komen.
 • Extra informatieavond Hulshorst over wegwerkzaamheden druk bezocht

  18 oktober 2019
  HULSHORST - Dat voor de inwoners van Hulshorst de wegwerkzaamheden verwarring brengt, was donderdag duidelijk door de grote opkomst tijdens de extra informatieavond.
 • Vuurwerkverbod in Apeldoorn

  18 oktober 2019
  APELDOORN - Apeldoorn wordt als eerste Nederlandse gemeente vuurwerkvrij. De komende jaarwisseling komen er vuurwerkvrije zones, tijdens de oud en nieuw van 2020 naar 2021 geldt een verbod op het afsteken van vuurwerk. Een ruime raadsmeerderheid had via een motie opgeroepen een streep te zetten door het afsteken door particulieren.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie