Logo De Belofte

KEKERDOM - Wonen in een rustig dorpje dat grenst aan een prachtig natuurgebied. Leuk natuurlijk. Totdat het mooi weer wordt. Hordes wandelaars komen dan eerst hun auto bij je voor de deur dumpen.

door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vooral op mooie dagen krijgen de ongeveer 500 inwoners van Kekerdom flink wat extra 'blik' te verstouwen. Daar is rekening mee gehouden door een flink stuk gras beschikbaar te stellen voor parkeren. Daar moet je wel voor betalen om de slagboom omhoog te krijgen. En daar hebben de meeste wandelaars duidelijk geen trek in.

Als de zon schijnt is het parkeerterrein half leeg, maar zijn er des te meer auto's te vinden die de stoep én de weg blokkeren. Dat geldt ook voor opritten en de ingang van de Visserstraat, een zijstraatje van de Weverstraat die wandelaars naar de dijk leidt waarachter de populaire Millingerwaard ligt. Ook een parkeerterrein met de naam De Lange Paol aan Millingse kant van het natuurgebied zorgt er niet voor dat mensen hun blik niet overal en nergens in het dorp parkeren.

En het is nog maar net mooi weer

'Mensen, kinderen en honden moeten over straat, automobilisten letten niet op en motorrrijders duwen zich er tussendoor. Inwoners kunnen niet parkeren', schrijft Marlynn van Alpen, inwoonster van Kekerdom, op Facebook gefrustreerd van zich af. De gemeente Berg en Dal moet optreden, vindt ze.

Van Alphen: 'Meldingen en overleg hebben tot nog toe geen oplossing geboden en we zijn jaren verder terwijl de drukte, frustratie bij inwoners en bovenal ook de onveiligheid op dit soort dagen alleen maar toeneemt.' Om er fijntjes aan toe te voegen dat het nog maar de eerste mooie dagen van het jaar zijn en het vooruitzicht van chaotische parkeerweekenden in het dijkdorpje dus nog het hele jaar zal aanhouden 'tot het weer druilerig wordt in de herfst'.

Live nieuws

 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
 • Mads en Pepijn zetten onrust over hun schoolplein op politieke agenda

  17 september 2019
  ROZENDAAL - Er moeten meer groene speelmogelijkheden komen voor het schoolplein van de Rozendaalse Dorpsschool. Die vurige oproep deden Mads en Pepijn uit groep zes tijdens de raadsvergadering. En met succes. Coalitiepartij Rosendael ’74 laat weten 'de handschoen op te pakken'. Het 'intimiderende gedrag' van buurtbewoners noemt de partij 'onacceptabel'.
 • Eind in zicht: nieuw gemeentehuis Overbetuwe bereikt hoogste punt

  17 september 2019
  ELST - Het hoogste punt van het nieuwe Overbetuwse gemeentehuis is bereikt: de constructie van het pand in Elst staat. De verwachting is dat burgers medio 2020 hun paspoorten en trouwaktes als vanouds kunnen ophalen nadat het is afgebouwd.
 • Wijchen wijzigt centrumplan na felle kritiek, maar nog lang niet iedereen is tevreden

  17 september 2019
  WIJCHEN - Plannen om het centrum van Wijchen 'mooier te maken', zijn door de gemeente aangepast nadat er ruim 650 kritische burgers in opstand kwamen tegen de ideeën. Nu ligt er een alternatief plan, maar dat is voor lang niet iedereen genoeg om de strijdbijl te begraven.
 • Gemeente Nijkerk trekt 20.000 euro uit voor zes camperplaatsen

  17 september 2019
  NIJKERK - Voor 6 euro per nacht kunnen kampeerders met een caravan straks in Nijkerk staat. De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet.
 • Gemeenten moeten verordening aanpassen vanwege ambtsgebed

  17 september 2019
  ELBURG - Verschillende Gelderse gemeenten moeten hun algemene organisatieverordening aanpassen. Minister Ollongren heeft een brief naar alle gemeenten gestuurd, waaruit blijkt dat in die verordening duidelijk vermeld moet worden dat raadsleden niet verplicht aanwezig hoeven te zijn bij een eventueel ambtsgebed.
 • D66 Nijmegen maakt zich zorgen om toename daklozen

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Hoeveel daklozen zijn er eigenlijk in Nijmegen? En is er in de stad ook een flinke toename, zoals het landelijke beeld laat zien? En hoe komt dat dan? Dat zijn vragen waarop D66 antwoorden wil van het college van burgemeester en wethouders. De partij maakt zich zorgen.
 • Burgemeesters luiden noodklok: criminelen aan de winnende hand

  16 september 2019
  NIJMEGEN - Door een gebrek aan politiemensen en geld dreigt de onderwereld steeds meer vervlochten te raken met de bovenwereld. Twaalf burgemeesters, waaronder Hubert Bruls van Nijmegen, doen in een brief een dringend beroep op de Tweede Kamer om de oprukkende criminaliteit gezamenlijk een halt toe te roepen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie