Logo De Belofte

KEKERDOM - Wonen in een rustig dorpje dat grenst aan een prachtig natuurgebied. Leuk natuurlijk. Totdat het mooi weer wordt. Hordes wandelaars komen dan eerst hun auto bij je voor de deur dumpen.

Vooral op mooie dagen krijgen de ongeveer 500 inwoners van Kekerdom flink wat extra 'blik' te verstouwen. Daar is rekening mee gehouden door een flink stuk gras beschikbaar te stellen voor parkeren. Daar moet je wel voor betalen om de slagboom omhoog te krijgen. En daar hebben de meeste wandelaars duidelijk geen trek in.

Als de zon schijnt is het parkeerterrein half leeg, maar zijn er des te meer auto's te vinden die de stoep én de weg blokkeren. Dat geldt ook voor opritten en de ingang van de Visserstraat, een zijstraatje van de Weverstraat die wandelaars naar de dijk leidt waarachter de populaire Millingerwaard ligt. Ook een parkeerterrein met de naam De Lange Paol aan Millingse kant van het natuurgebied zorgt er niet voor dat mensen hun blik niet overal en nergens in het dorp parkeren.

En het is nog maar net mooi weer

'Mensen, kinderen en honden moeten over straat, automobilisten letten niet op en motorrrijders duwen zich er tussendoor. Inwoners kunnen niet parkeren', schrijft Marlynn van Alpen, inwoonster van Kekerdom, op Facebook gefrustreerd van zich af. De gemeente Berg en Dal moet optreden, vindt ze.

Van Alphen: 'Meldingen en overleg hebben tot nog toe geen oplossing geboden en we zijn jaren verder terwijl de drukte, frustratie bij inwoners en bovenal ook de onveiligheid op dit soort dagen alleen maar toeneemt.' Om er fijntjes aan toe te voegen dat het nog maar de eerste mooie dagen van het jaar zijn en het vooruitzicht van chaotische parkeerweekenden in het dijkdorpje dus nog het hele jaar zal aanhouden 'tot het weer druilerig wordt in de herfst'.

Door: Rob Haverkamp

Live nieuws

 • Duizend woningen in groen gebied, inwoners gruwelen ervan

  20 februari 2020
  MALDEN - Woningbouw zorgt voor ophef in Malden. Plannen om tot duizend woningen te realiseren zijn onderwerp van besluitvorming tijdens de raadsvergadering, donderdagavond. Veel inwoners maken zich grote zorgen dat de bouwdrift ten koste gaat van een groen gebied ten zuiden van Malden.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
 • Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan milieuregels

  19 februari 2020
  ARNHEM - Verschillende Arnhemse kunstgrasvelden voldoen niet aan de regels. Korrels die tussen het gras worden gestrooid komen buiten de velden terecht en kunnen daar milieuschade veroorzaken. Om dat op te lossen is voor 348.500 euro aan maatregelen nodig, laat verantwoordelijk wethouder Jan van Dellen weten.
 • Nieuwe financiële tegenspoed dreigt voor Rheden

  19 februari 2020
  DE STEEG - De tekorten op de lopende begroting lopen nu al op in Rheden. Hoeveel precies, kan de gemeente nog niet zeggen. Toch kondigt het college per direct nieuwe maatregelen aan.
 • Europees geld moet 300 Arnhemse huishoudens helpen te verduurzamen

  19 februari 2020
  ARNHEM - Arnhem wil 300 huishoudens die in 'energiearmoede' leven helpen. Daarvoor is een aanvraag gedaan voor twee projecten bij de Europese Unie (EU). Als deze worden goedgekeurd ontvangt de gemeente 595.000 subsidie van de EU. Zelf zal de Rijnstad 305.000 moeten bijdragen en er wordt 30.000 euro van de provincie verwacht.
 • Veel weerstand tegen strenge afvalcontroles

  18 februari 2020
  GELDERMALSEN - Met een nieuw systeem voor gescheiden inzameling heeft Avri ook extra handhavers aangenomen. Ze controleren of afval wel op de juiste manier wordt weggegooid. Bij overtredingen volgt een boete van 104 euro. Het beleid leidt tot woede bij veel inwoners.
 • Bomenbond wil biomassaketels voorkomen, maar gemeente heeft geen mogelijkheden

  18 februari 2020
  ARNHEM - De Arnhemse Bomenbond wil dat de gemeente voorkomt dat er twee biomassaketels worden geplaatst op landgoed Klingelbeek. Maar volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft het gesprek waar de actiegroep om vraagt al plaatsgevonden. En daarmee houden de juridische mogelijkheden op, zegt zij.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie