Logo De Belofte

MALDEN - De VVD in Heumen grijpt de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) aan om het probleem van de Rijksweg N844 nog eens onder de aandacht te brengen. De Heumense fractievoorzitter van de VVD Harry Smeets doet een oproep aan partijgenoot Jan Markink om de rondweg op de agenda te zetten bij de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie.

door Karel de Jong

De Rijksweg N844 is al jaren een groot probleem in Malden. Het dorpshart wordt doormidden gesneden door de provinciale weg waarover dagelijks 20.000 auto's rijden.

Maatregelen afdwingen via rechter onmogelijk

Afgelopen najaar riep de volledige gemeenteraad van Heumen wethouder René Waas nog op om al het mogelijke te doen voor een provinciale oplossing van de problemen op de N844. Desnoods zouden die maatregelen door de rechter afgedwongen moeten worden bij de provincie.

Vorige week bleek dat de gang naar de rechter er niet inzit, omdat er geen wettelijke normen worden overschreden. Een eerdere poging om de weg over te nemen van de provincie was ook al op niets uitgelopen.

VVD-fractievoorzitter Harry Smeets noemt het in een brief 'een litanie van actieve inwoners, initiatieven, niet ingeloste verwachtingen en halve bestuurlijke toezeggingen.'

Belangrijk punt

'Wij hebben daar als lokale VVD bij de afgelopen raadsverkiezingen een belangrijk punt van gemaakt en recent moeten vaststellen dat het dossier opnieuw dreigt vast te lopen.' Hij wijst ook op rondwegen in andere Gelderse plaatsen die wel zijn gerealiseerd, zoals Winterswijk, Lochem, Voorthuizen en Voorst. 

De VVD Heumen is teleurgesteld in de partijgenoten in Provinciale Staten. De liberalen zeggen dat de leefbaarheid in Malden wordt 'vergeten of geofferd voor de bereikbaarheid van Nijmegen'.

'Beste Jan, doe er dan nu eindelijk eens iets aan'

Hij besluit zijn brief met een directe oproep tot VVD-gedeputeerde Jan Markink: 'Beste Jan, doe er dan nu eindelijk eens iets aan, maak afspraken met ons en met je nieuwe coalitiepartners!'

Zie ook:

 

Live nieuws

 • Seksuele intimidatie in Arnhem: meer dan helft vrouwen slachtoffer

  30 mei 2020
  ARNHEM - Van de Arnhemse vrouwen is 63 procent slachtoffer van seksuele intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit onderzoek. Een eenduidige aanpak zou ontbreken. Voor handhaving is nog te weinig wettelijke basis, stelt de gemeente.
 • Raadslid wil corona-monument: 'Dat helpt ons allemaal bij het verwerkingsproces'

  29 mei 2020
  WIJCHEN - Er moet in de gemeente Wijchen een gedenkplek komen voor alle slachtoffers van de coronacrisis, dat vindt raadslid Rudie van Haren. Hij stelt voor dat er in de natuur een speciaal kunstwerk wordt geplaatst, waar men na de crisis samen kan komen om elkaar troost te bieden.
 • Beverfamilie zit bouwbedrijf in Arnhem dwars

  29 mei 2020
  LICHTENVOORDE - Bij de Arnhemse Stadsblokken heeft zich een beverfamilie gevestigd. Dat zou blijken uit onderzoek in opdracht van verschillende belangengroepen die fel gekant zijn tegen de veelbesproken woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk. Volgens de belangengroepen moeten de afgegeven vergunningen worden ingetrokken en de bouw worden stilgelegd, want bevers zijn een beschermde diersoort.
 • Zorgen om 15-jarigen die te veel alcohol drinken

  29 mei 2020
  EDE - Er klinken zorgen over het alcoholgebruik van jonge tieners in de gemeente Ede. Een vijfde van de de vijftien- en zestienjarigen in de gemeente drink wel eens meer dan 5 glazen per avond, blijkt uit gemeentecijfers.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • ‘We pissen naast de pot’, omwonenden Railterminal kritisch over compensatie

  28 mei 2020
  ELST - In Reeth zijn mensen al jaren bang voor overlast van de toekomstige Railterminal Gelderland (RTG). Daarom stelt Overbetuwe nu voor om huizen die door de komst van het project minder waard worden, onder voorwaarden aan te kopen. Omwonenden vinden het geen slecht plan, maar volgens hen zitten er nogal wat haken en ogen aan de regeling van de gemeente.
 • Kan en mag Scherpenzeel zelfstandig blijven?

  28 mei 2020
  SCHERPENZEEL - De ozb wordt verhoogd, de algemene reserves worden ingezet en er moeten 1000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het zijn maatregelen die het Scherpenzeelse college voorstelt in zijn kadernota om zelfstandig te blijven. De provincie Gelderland beoordeelt komende dinsdag of ze daar vertrouwen in heeft.
 • VVD'er Karin Kalthoff vice-voorzitter Arnhemse gemeenteraad

  28 mei 2020
  ARNHEM - Karin Kalthoff (VVD) is voor de komende twee jaar gekozen tot vice-voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad. Daarmee is zij de eerste vervanger van burgemeester Ahmed Marcouch als voorzitter van de raad. Zij volgt Daniël Becker (ChristenUnie) op, die zijn ambitie om priester te worden hoopt te verwezenlijken.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie