Logo De Belofte

GELDERMALSEN - Onderhandelaars in West Betuwe denken volgende week een akkoord op hoofdlijnen rond te hebben voor een nieuw college. West Betuwe bestaat sinds 1 januari na een gemeentelijke herindeling, maar heeft nog geen college van burgemeester en wethouders.

Over één van de lastigste onderhandelingspunten, de zondagsopenstelling, is volgens de SGP een compromis mogelijk. Hoe dat compromis eruitziet is onduidelijk, maar een breekpunt hoeft het wat de partij betreft niet te zijn.

Stuurloos

De SGP liet eerder weten dat het de verantwoordelijkheid wil nemen voor bestuur van de gemeente West Betuwe, die sinds de oprichting dit jaar weliswaar een gekozen gemeenteraad heeft, maar dus nog geen college.

Volgens de SGP is de sfeer onderling goed. De partij nam opnieuw plaats aan de onderhandelingstafel met de ChristenUnie, Dorpsbelangen en Lokaal en Leefbaar Belang, nadat GroenLinks en CDA er uit stapten omdat zij het niet eens werden over het windmolenbeleid.

Kleine meerderheid

Ed Goossens, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, denkt aan het einde van de maand een lijst van wethouders te kunnen presenteren. Mocht de combinatie CU-Dorpsbelangen-LLB-SGP doorgang vinden, dan nemen zij 16 van de 31 zetels in.

De gemeente West Betuwe ontstond na een fusie van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. De kersverse burgemeester is Harry Keereweer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit West Betuwe

 • Lokaal: welke beloftes doet West Betuwe?

  30 januari 2019
  GELDERMALSEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Energie: welke beloftes doet West Betuwe?

  30 januari 2019
  SCHERPENZEEL - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over energie en duurzaamheid.
 • Wonen: welke beloftes doet West Betuwe?

  30 januari 2019
  GELDERMALSEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
 • Zorg: welke beloftes doet West Betuwe?

  30 januari 2019
  SCHERPENZEEL - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.
 • West Betuwe presenteert collegeakkoord

  24 januari 2019
  GELDERMALSEN - De coalitiepartijen in West Betuwe presenteren donderdagochtend hun collegeakkoord. Dorpsbelangen, SGP, ChristenUnie en Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe bereikten daar vorige week overeenstemming over.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend