Logo De Belofte

KESTEREN - Er komt een nieuwe, verbrede Rijnbrug tussen Kesteren en Rhenen. Provinciale Staten stemden woensdag in met het plan om een einde te maken aan het fileleed. Dat is goed nieuws voor de automobilisten die er dagelijks vast staan en de gemeenten in de directe omgeving.

Al jarenlang staat het verkeer in de ochtend- en avondspits op en bij de brug in de file. De provinciebesturen van Utrecht en Gelderland willen daarom de brug verbreden naar 2x2 rijstroken. Nu is er nog één rijstrook in elke richting. Provinciale Staten van Utrecht gingen eerder al akkoord met het plan, dat ruim 85 miljoen euro kost. 

Ondernemers drongen aan 

De aanpak van de Rijnbrug is een kwestie van een lange adem. In 2012 werd besloten om op de brug een wisselstrook aan te leggen, maar uiteindelijk kwam die er niet. Uit nader onderzoek bleek dat er beter twee extra rijstroken bij konden komen. Ondernemers in de gemeente Neder-Betuwe, waar Kesteren onder valt, hadden er eerder op aangedrongen om de brug eindelijk aan te pakken.

'Bedrijven gaan onze regio uit of dreigen weg te gaan, omdat ze geen zin hebben om steeds drie kwartier in de file te staan.', zei Eric Damme namens de ondernemers in Neder-Betuwe daarover eerder. Neder-Betuwe en gemeenten in de Food Valley-regio, waaronder Wageningen, zijn blij dat de brug verbreed wordt.

'Vernieuwing duurt te lang'

Gelderland stelt nu ruim 32 miljoen euro beschikbaar voor de verbreding. Dat komt bovenop de al eerder toegezegde ruim 10 miljoen. Ook de provincie Utrecht en de Food Valley-regio en Rivierenland dragen bij aan de nieuwe brug. De werkzaamheden kunnen in 2022 van start gaan en zijn naar verwachting in 2025 klaar.

Meerdere Gelderse fracties vinden dat te lang duren. Een motie die zij hadden ingediend om het proces te versnellen, haalde het in eerste instantie niet. Dat kwam omdat mede-indiener CDA volgens voorzitter Van Baak te laat ging staan. Na protest van diverse fracties kwam het tot een herstemming en werd de motie alsnog aangenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie