Logo De Belofte

MILLINGEN AAN DE RIJN - Ondernemers in Millingen aan de Rijn willen het centrumgebied versterken om het hoofd te bieden aan de toegenomen leegstand. Ze krijgen daarbij hulp van de gemeente. Als eerste gebaar doet de gemeente ze een kerstboom cadeau.

Een werkgroep met onder meer de Millingse Ondernemers Vereniging en de Stitchting Toerisme en Recreatie stelt een actieplan op om het centrum van Millingen aantrekkelijker te maken. Voorzitter van de Millingse Ondernemersvereniging Albert Egberts: 'We mikken vooral op de toerist die hier in de zomer door het dorp komt en denkt: Hier is het leuk!'

'Leegstand schuld van vorige gemeente'

In het dorp staat maar liefst 2000 van de 6000 vierkante meter winkelruimte leeg. Daaraan is de voormalige gemeente Millingen aan de Rijn debet. Egberts: 'Die leegstand is er al tien jaar. De gemeente heeft destijds de winkelruimte uitgebreid ondanks ons negatieve advies daarover.'

Prijzenactie rond feestdagen

Op korte termijn komen er onder meer bloembakken. Daarnaast komt er de komende maand dus de grote verlichte kerstboom die de gemeente cadeau doet. De boom komt te staan bij het Kulturhus. Daarnaast is er ook dit jaar weer een prijzenactie rond de feestdagen. Mensen die recente kassabonnen van drie deelnemende winkels kunnen tonen, dingen mee naar prijzen uit het pakket van €5000. Albert Egberts: 'Die actie werkt goed. Op een relatief goedkope manier weten we zo mensen aan ons te binden.'

Door: Karel de Jong

Live nieuws

 • Zendmast toch op Needse Berg, tot woede van omwonenden

  24 augustus 2019
  NEEDE - KPN dient alsnog een aanvraag in voor een omgevingsvergunning van een 40 meter hoge zendmast op de Needse Berg. Drie alternatieve locaties die omwoners vorige maand aandroegen, zijn volgens het bedrijf niet geschikt.
 • Weten we in september of de Arnhemse crisis is opgelost?

  23 augustus 2019
  ARNHEM - Op 2 september moet er een advies liggen om de Arnhemse politieke crisis te bezweren. Dat laten gedeputeerde Jan Markink en de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink vrijdagmiddag aan alle Arnhemse fractievoorzitters weten.
 • Onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

  22 augustus 2019
  DIDAM - Montferland onderzoekt samen met de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente herbergt op dit moment 2500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties, wat vraagt om een oplossing.
 • Oost Gelre wil nieuwe woningen realiseren

  22 augustus 2019
  LICHTENVOORDE - Een onderzoek naar de woningbouwbehoefte van Oost Gelre laat zien dat er meer vraag is dan aanbod in iedere kern van de gemeente. Het college wil daarom snel aan de slag om in totaal tweehonderd woningen te laten realiseren.
 • Honderden bewoners chaletpark leven mogelijk op vervuilde grond: 'Wij weten dit al jaren'

  22 augustus 2019
  OOSTERHOUT - De grond van chaletpark Tergouw in Oosterhout wordt onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Tot grote frustratie van bewoners komen plannen voor een nieuw energienet daardoor mogelijk stil te liggen.
 • Nunspeet aan Zee: Europarcs Veluwemeer en Gemeentebelang vinden elkaar

  22 augustus 2019
  NUNSPEET - Tijdens een werkbezoek van Gemeentebelang aan Europarcs Veluwemeer is uitgebreid gesproken over het onderwerp Nunspeet aan Zee. 'Wij zoeken met nadruk de binding met het dorp Nunspeet en we hebben huurders en campinggasten die willen genieten van alles wat Nunspeet te bieden heeft', zegt Giel Hendrikx, manager van het park. Het betreft dan zowel de faciliteiten in het dorp, de bossen en het kustgebied.
 • VVD stelt vragen over voormalig Parkhotel Hierden

  22 augustus 2019
  HIERDEN - De VVD Harderwijk-Hierden heeft schriftelijke vragen ingediend over het terrein van het voormalig Parkhotel in Hierden. Volgens de VVD is er veel onrust onder de bewoners rondom de Molenweg.
 • Omrijden geblazen: groot onderhoud aan drukke Rijksweg in Malden

  21 augustus 2019
  MALDEN - Automobilisten die gebruik maken van de Rijksweg N844 bij Malden moeten vanaf komende maand rekening houden met ernstige verkeershinder. De weg die dwars door het dorp Malden snijdt wordt tot in het voorjaar van 2020 afgesloten om groot onderhoud te kunnen uitvoeren.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie