Logo De Belofte

WEURT - Er komen geen verkeersmaatregelen voor de bewoners van de Jonkerstraat in Weurt. Dat meldt het Nijmeegse college aan de raad. De bewoners hadden gevraagd om extra verkeersmaatregelen in verband met het zandtransport van Beuningen naar Nijmegen vanaf 1 januari 2020.

Nu al klagen de bewoners van de Jonkerstraat dat er op de Hogelandseweg achter hun huizen veel te hard gereden wordt. Met name in de avonduren is het volgens het te gek voor woorden.

Maar de verkeerspolitie die op verzoek van Nijmegen controles heeft gehouden, heeft niets geconstateerd. Er volgt nog wel een controle met een scanauto en gaten in het asfalt en losliggende putdeksels die overlast veroorzaken zullen worden hersteld.

'Overlast was al aanwezig'

Bovendien zegt het Nijmeegse college dat de overlast die bewoners van de Jonkerstraat ervaren nu al aanwezig is. 'Het voorgenomen zandtransport zal slechts in zeer geringe mate zorgen voor een toename van de geluidsbelasting, al wordt dat anders ervaren.'

De verkeerskundigen van Nijmegen adviseren daarom om geen maatregelen te nemen omdat de noodzaak daarvoor ontbreekt. 'Als het zandtransport gaat rijden, kan de situatie nogmaals gemonitord worden als er klachten volgen.'

Belofte om niet in file te rijden niet afdwingbaar

Ontzander Boskalis heeft aangegeven niet te rijden in de spits als er filevorming is, maar het college meldt: 'Dit is geen voorwaarde die in een vergunning kan worden opgenomen.'

Zie ook: Buurtbewoners razend over extra vrachtverkeer Beuningse Plas

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie