Logo De Belofte

WAGENINGEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:

 • We willen gemengde woonwijken realiseren en de moeilijke positie voor starters op de woningmarkt verbeteren. In de wijken en in de woningbehoefte letten we op de balans tussen senioren, starters, gezinnen en studenten. 5% van de woningen verkameren voor studenten blijft het uitgangspunt, omdat ook andere doelgroepen behoefte hebben aan deze woningen, waarbij we zoeken naar flexibiliteit waar ruimte zit.
 • Bij de bouw voor senioren is zowel aandacht voor de betaalbare appartementen alsook voor de ouderen met vermogen die in de buurt van het centrum willen wonen, vanwege de nabijheid van belangrijke voorzieningen als winkels, gezondheidszorg en bushalte.
 • Langer zelfstandig wonen wordt gefaciliteerd, niet alleen door zorg, maar ook door het beschikbaar stellen van een Blijverslening, zodat de woning geschikt is. Er komt een bewustwordingscampagne om ‘aanstaande ouderen’ te wijzen op hun toekomstige leefsituatie, zodat ze tijdig nadenken over hoe en waar ze zelfstandig kunnen blijven wonen.
 • Er komt een experimenteerplek voor moderne tiny houses.
 • Wijken zijn toegankelijk voor rollators, scootmobielen en kinderwagens; voetpaden kennen geen overbodige obstakels.
 • Bouwen voor ontmoeting (hofjeswonen), voor jongeren en ook voor ouderen. Omdat steeds meer mensen in hun eentje wonen en toch iets gezamenlijks willen hebben. 

Het laatste nieuws uit Wageningen

Overig verkiezingsnieuws

 • Sociale wijkteams luiden noodklok: 'Dat gaat de Arnhemmer merken'

  17 augustus 2019
  ARNHEM - De sociale wijkteams moeten meer gaan doen zonder extra personeel, wil het Arnhemse college. Dat gaat niet zonder consequenties, stellen de wijkteams in een brief aan de Arnhemse politiek. 'Dat gaat de Arnhemmer merken.'
 • Hoe kan Overbetuwe de pijn nu nog verzachten voor omwonenden van de Railterminal?

  16 augustus 2019
  ELST - Binnenkort wordt duidelijk of de gemeente Overbetuwe of de provincie Gelderland een vergunning gaat verlenen voor de Railterminal Gelderland (RTG). Die afspraken gaan onder andere over de beperking van overlast voor omwonenden. Tijdens een extra vergadering overlegt de raad op 21 augustus wat de beste keuze is voor de burger.
 • Op Reces Met | 'Dat is de multiculturele samenleving waar ik écht trots op ben'

  16 augustus 2019
  ARNHEM - Op straat zie je mensen met allerlei achtergronden voor elkaar opkomen, stelt Talip Aydemir van DENK Verenigd Arnhem in de vijfde aflevering van 'Op Reces Met'. 'Maar als je elke dag De Telegraaf leest, krijg je een heel ander beeld van Nederland.' We blikken met alle Arnhemse fracties terug op het politieke jaar.
 • Overbetuwe wil weten wie je bent en wat je vindt

  16 augustus 2019
  ELST - Zo'n 6.300 bewoners van Overbetuwe krijgen aankomende week een uitnodiging van de gemeente om mee te doen aan een enquête. De gemeente wil op die manier peilen of inwoners tevreden zijn met hun leven in Overbetuwe.
 • Schone stad kost Tiel nog eens twee ton

  15 augustus 2019
  TIEL - Tiel zal de portemonnee moeten trekken om de stad met het nieuwe afvalsysteem schoon te houden. Met die boodschap gaat wethouder Frank Groen in september naar de gemeenteraad. Met afvalverwerker Avri is hiervoor een plan gemaakt. Het extra schoonmaken en opruimen, extra bekeuren en het geven van voorlichting kost tot eind volgend jaar ruim twee ton.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend