Logo De Belofte

GENDRINGEN - Het nieuwe college van Oude IJsselstreek wil van start met vijf wethouders, van wie twee nieuwe vrouwelijke gezichten. Dat werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het coalitieprogramma voor de komende vier jaar.

'We gaan natuurlijk vooral inzetten op het sociaal domein', vertelt Peter van de Wardt van het CDA. 'Dat betekent heel erg veel investeren in de samenleving. Daarnaast werkgelegenheid en economie, zorgen dat de financiën goed op orde zijn en op deze manier ook zorgen dat wat we deden, blijven continueren en vooral ook zorgen dat de samenleving nog vitaler wordt als dat ze al is.'

'Heel stoer'

Naast Bert Kuster van Lokaal Belang zullen Ben Hiddinga en Ria Ankersmit namens de partij aantreden als nieuwe wethouders en Janine Kock zal Van de Wardt versterken namens het CDA. Ankersmit is blij met deze vernieuwing. 'Heel stoer zou ik zeggen', aldus de beoogd wethouder. 'Mooi om zo een college te kunnen vormen met twee vrouwen en drie mannen.'

'Er is wat te kiezen' 

In het opgestelde coalitieprogramma wordt ruimte gegeven aan alle partijen om zo de balans te vinden tussen coalitie en oppositie. 'Op deze manier proberen we een programma te krijgen voor de komende jaren waar ruim inbreng is voor zowel partijen als qua financiën, zodat er ook wat te kiezen valt', stelt Van de Wardt. 'Op deze manier proberen we raadsbreed het programma uit te rollen.'

'Ambities en lef hebben'

Kandidaat-wethouder Ankersmit is vooral van mening dat het nieuwe college nog meer betrokken moet zijn bij inwoners. 'Ambities hebben en lef hebben om dingen samen te doen met de samenleving en gezamenlijk tot uitvoering te brengen', zegt Ankersmit. Van de Wardt stelt de huidige koers te verdiepen en kansen op te pakken die er nu liggen. 'En we moeten vooral ook zorgen dat we de samenleving fit krijgen voor de toekomst.'

Bekijk hier een special over de verkiezingsuitslag in Oude IJsselstreek.

 

Door: Mediapartner REGIO8

Live nieuws

 • Gemeente Nunspeet gaat fietsen verwijderen bij het station

  22 oktober 2019
  NUNSPEET - De gemeente Nunspeet gaat komende week streng controleren op fout geparkeerde fietsen bij het station. Fietsen die niet in het rek staan, worden verwijderd.
 • Extra miljoenen voor werk en inkomen groot financieel risico voor Tiel

  21 oktober 2019
  TIEL - Tekorten op het budget voor Werkzaak Rivierenland zijn met stip gestegen naar het grootste financiële risico voor de gemeente Tiel. Dat is de organisatie die gaat over werk en inkomen. Oorzaak is dat Tiel vooralsnog weigert om de extra kosten van 1,7 miljoen euro voor Werkzaak Rivierenland na volgend jaar op te nemen in de begroting.
 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.
 • College van B&W gaat buurten in Laag-Soeren

  18 oktober 2019
  LAAG-SOEREN - Burgemeester Carol van Eert, wethouders Ronald Haverkamp, Marc Budel, Gea Hofstede, Dorus Klomberg en gemeentesecretaris Hans Kettelerij zijn op zaterdag 26 oktober van 10.30 tot 12.00 uur aanwezig bij de muziektent aan de Jan Lighartlaan in Laag-Soeren.
 • Organisaties in Doetinchem spreken zorgen uit over bezuinigingen

  18 oktober 2019
  DOETINCHEM - Een volle raadszaal donderdagavond in Doetinchem. Organisaties die te maken krijgen met de bezuinigingen konden hun zorgen kenbaar maken aan raadsleden.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie