Logo De Belofte

WIJCHEN - Het CDA Wijchen wil een Wijchens fietsplan. Hierin staan alle zaken opgenomen die met fietsen door de gemeente Wijchen te maken hebben. Hiermee is voor de hele gemeente inzichtelijk welke verbeteringen nodig zijn om fietsen door onze gemeente nog aantrekkelijker én veiliger te maken.

Marlien Joosse (nr. 5 op de CDA-kieslijst) hierover: “Fietsen is niet alleen gezond, maar ook een goede en duurzame manier van mobiliteit. De gemeente Wijchen moet mensen meer verleiden de fiets te pakken. Wij willen dat mensen voor woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer zoveel mogelijk de fiets pakken.

De dorpen en voorzieningen moeten bovendien goed bereikbaar zijn. Wij willen het fietsverkeer binnen onze mogelijkheden stimuleren en de bereikbaarheid en veiligheid van het langzamere verkeer centraal stellen.

Snelfietsroutes

Dit vereist veilige, goed onderhouden en waar nodig bredere fietspaden naar onze bedrijventerreinen, snelfietsroutes en goede fietsenstallingen rondom scholen en sportaccommodaties. Hierin kunnen nog wel zaken verbeteren. Daarom willen we een Wijchens fietsplan laten opstellen, zodat inzichtelijk is waar dit nu nog knelt.”, aldus Marlien Joosse.  

Joosse vervolgt: “Omliggende gemeenten, zoals Heumen, hebben al een dergelijk fietsplan. Wijchen nog niet. Het CDA Wijchen vindt dit noodzakelijk, zodat we goede keuzes kunnen maken in de gemeenteraad over het veilig fietsen door onze mooie gemeente en welke extra investeringen hiervoor nodig zijn.” 

Keuzes

De gemeente Wijchen heeft voor het autoverkeer al een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Op basis hiervan worden investeringskeuzes gemaakt. Het ontbreekt aan een apart, integraal plan voor het fietsen.  

In het verkiezingsprogramma van het CDA Wijchen staan de volgende punten benoemd die in ieder geval in het ‘Wijchens fietsplan’ opgenomen moeten worden: 

-      Fietsstraten aanleggen waarbij auto’s te gast zijn; 

-      Snelle en veilige E-bike routes naar de dorpen en omliggende gemeenten; 

-      Veiligheid verbeteren voor fietsers op rotondes en oversteken; 

-      Duurzame, smart-verlichting langs doorgaande fietsroutes; 

-      Oplaadpunten voor E-bikes in de openbare ruimte; 

-      Fietsend naar school de nieuwe norm maken.

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

Live nieuws

 • 'Afschuwelijk' raadsgesprek over spreiden Arnhemse zorgvoorzieningen

  19 september 2019
  ARNHEM - Spreiding van zorgvoorzieningen is goed, maar goede communicatie met de buurt is belangrijker. Dat zeggen experts in gesprek met de Arnhemse gemeenteraad. Toch was vooral de manier waarop zij ondervraagd werden onderwerp van gesprek. 'Om je dood te schamen.'
 • 'Met seksuele voorlichting wacht je ook niet', aanpak radicalisering moet al op school beginnen

  19 september 2019
  ARNHEM - De invloed van social media heeft het klimaat rondom radicalisering veranderd. Scholen moeten meer steun voelen vanuit de politiek en radicaliseringsvoorlichting moet al op de basisschool worden gegeven. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
 • Tiel krijgt vlindertuin in het cultuurkwartier

  19 september 2019
  TIEL - Het openbare groen tussen cultuurcentrum Zinder en de Koninginnestraat in Tiel wordt ingericht als vlinder- en belevingstuin. Daar heeft de gemeenteraad mee ingestemd. De bloemrijke tuin is een initiatief vanuit GroenLinks, ondersteund door diverse clubs en mensen in de omgeving.
 • Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

  19 september 2019
  TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
 • Omstreden vuilnisberg in Druten wordt eindelijk afgegraven

  19 september 2019
  DRUTEN - De vervuilde berg in de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande wordt afgegraven. Omwonenden kunnen dan eindelijk genieten van het uitzicht waar zij al die tijd voor hebben gestreden. Wijkbewoners verzamelden ruim vijfhonderd handtekeningen om de ‘doorn in het oog’ te zien verdwijnen.
 • Extra parkeerplaatsen bij Juniorcollege Nunspeet

  19 september 2019
  NUNSPEET - Er komen extra parkeerplaatsen bij het Juniorcollege in de vrijkomende locatie Albert Neuhuyslaan 53 (voormalige locatie de Arend). Voor de inrichting van de tijdelijke voorziening is een krediet nodig van 25.000 euro. Het college is hiermee akkoord.
 • Zutphen moet kosten voor opruimen scheepswrakken zelf ophoesten

  18 september 2019
  ZUTPHEN - Zeker een ton kostte het opruimen van twee wrakken in de Marshaven in de gemeente Zutphen in 2017. Een poging om de rekening bij de eigenaar van de schepen neer te leggen, is mislukt.
 • Raad Berkelland stoft 'oude' bouwplannen weer af

  17 september 2019
  BORCULO - Bouwplannen in de gemeente Berkelland die de afgelopen jaren vanwege de krimp geschrapt waren, worden weer uit de bureaula getrokken en afgestoft. De gemeenteraad wil dat als er vraag is naar het bouwen van woningen in de gemeente dat dan ook moet kunnen. Een motie, ingediend door D66, werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering overgenomen door het college.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie