Logo De Belofte

RENKUM - D66 Renkum was de eerste partij die hun kandidatenlijst bekend maakte en wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten. Drieëndertig namen staan er op de kandidatenlijst van D66 Renkum voor de verkiezingen van 21 maart.

Lijsttrekker Jasper Verstand is wethouder voor D66 in het college. De partij is met vijf zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Renkum.

Vertrouwen

Verstand is zeer te spreken over de kandidatenlijst. 'De lijst is een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing. Bovendien is er hiermee veel expertise beschikbaar voor de gemeenteraad. Met zoveel goede kandidaten zien we de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet.'

Op de tweede plaats staat Rein Bouwman, financieel specialist van de fractie. Op drie staat de hoogste nieuwkomer: Mandy Kreuzen. Zij is ambulant zorgverlener en zelfstandig ondernemer. 

De top 10 van de kandidatenlijst: 

1. Jasper Verstand

2. Rein Bouwman

3. Mandy Kreuzen

4. Hanneke Mijnhart

5. Coen van Dijk

6. Danielle Bondt

7. Fedor Cuppen

8. Peter Kraak

9. Johan Jurrius

10. Klaas Jan Engelsma

Verkiezingsprogramma

D66 Renkum wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten. Verstand: 'De afgelopen jaren zijn er wel stappen gezet, maar niet genoeg. D66 zorgde ervoor dat nieuwbouwwoningen in Renkum niet meer op gas worden aangesloten maar de komende jaren moeten we in de versnelling.'

De partij wil onder andere dat er een waterkrachtcentrale bij de stuw in Heveadorp wordt aangelegd. Daarnaast moet er ruimte worden geboden voor tenminste één zonneveld, vindt D66. 

D66 wil inzetten op het bouwen van meer woningen voor gezinnen en ouderen. Ook het verbeteren van de verkeersveiligheid is een speerpunt van de democraten.

Ondernemersklimaat

Jasper Verstand ziet mogelijkheden om het ondernemersklimaat verder te versterken. 'De afgelopen jaren hebben we de dienstverlening aan ondernemers en de samenwerking tussen ondernemers sterk verbeterd. Daar wil ik mee doorgaan. Bijvoorbeeld in het ondersteunen van startende ondernemers en het versterken van het toerisme.'

Het verkiezingsprogramma Vernieuwend Verbinden is hier te lezen

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Renkum

 • Renkum stelt 250.000 euro beschikbaar voor burgerinitiatieven ondanks economische tegenvallers

  17 juli 2019
  RENKUM - De gemeente Renkum stelt 250.000 euro beschikbaar om initiatieven van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van de grond te helpen. Als initiatiefnemers fondsen kunnen vinden om zo'n project te ontwikkelen, is de gemeente bereid de andere helft te betalen.
 • Papierfabriek Renkum potentiële warmtebron voor 6300 huishoudens

  23 mei 2019
  RENKUM - De papierfabriek van Renkum wordt mogelijk aangesloten op een warmtenet voor Wageningen en Renkum. Van de restwarmte die vrijkomt bij het produceren van papier, zouden 6300 woningen verwarmd kunnen worden.
 • Renkumer bepaalt zelf hoe het klimaat verbeterd wordt

  05 februari 2019
  RENKUM - De gemeente Renkum gaat aan zogeheten 'klimaattafels' brainstormen met inwoners en organisaties om samen te bepalen hoe zij Renkum duurzamer kunnen maken. De gemeente laat weten dat de plannen die voortvloeien uit deze gesprekken de komende jaren de basis van het Renkumse klimaatbeleid zullen vormen.
 • Wonen: welke beloftes doet Renkum?

  04 juni 2018
  LICHTENVOORDE - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
 • Lokaal: welke beloftes doet Renkum?

  04 juni 2018
  LICHTENVOORDE - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.

Overig verkiezingsnieuws

 • Raad Doetinchem akkoord met bijdrage gevel schouwburg Amphion

  19 juli 2019
  DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stelt 2,3 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van de gevel van Schouwburg Amphion. Het theater kan het bedrag voor de herstelwerkzaamheden zelf niet ophoesten.
 • Concurrenten zwembad Culemborg slijpen de messen

  19 juli 2019
  CULEMBORG - Twee concurrenten van het bedrijf dat de exploitatie van het noodlijdende zwembad De Waterlinie in Culemborg mag verzorgen, overwegen nu een gang naar de rechter. Die concurrenten, Sportfondsen Nederland en zwembadexploitant Laco, voelen zich gepasseerd in de aanbesteding van het bad.
 • Afvalstoffenheffing Ede 'tussen de 8 en de 10 euro' omhoog

  19 juli 2019
  EDE - De afvalstoffenheffing in Ede gaat omhoog. 'Tussen de 8 en de 10 euro, in die orde van grootte zal het zijn', zegt wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks). De verhoging wordt waarschijnlijk in 2021 doorgevoerd.
 • Regiodeal Foodvalley is rond, 73 miljoen euro naar voedsel en landbouw

  19 juli 2019
  EDE - De regiodeal Foodvalley is rond. De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond als laatste partij een akkoord op de plannen gegeven. Daarmee is de kapitaalinjectie van ruim 73 miljoen euro beslist.
 • Komen de Landmachtdagen naar Ede?

  19 juli 2019
  EDE - De Landmachtdagen moeten naar Ede. Dat wil de gemeente, blijkt donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Ede had in het verleden meerdere kazernes en herbergde vele militairen. Die tijd is voorbij. Toch vindt de gemeente zich een uitstekende kandidaat voor de Landmachtdagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend