Logo De Belofte

Ede

Aantal inwoners

113.500

Beloften

Gemeente statistieken

- Het verhuren van vakantiewoningen voor permanente bewoning wordt ook in de gemeente Ede verboden. Politieke partijen hebben geen kritiek op dat plan, bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

EDE - De gemeente Ede moet nog eens goed kijken naar de parkeermogelijkheden bij het nieuwe station Ede-Wageningen. Veel parkeerplekken staan nog onveilig ver weg. Dat stellen lokale politici donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering waar de nieuwste ontwerpen werden besproken.

EDE - De jaarwisseling heeft de gemeente Ede 8260 euro gekost. Dat blijkt uit schadecijfers die Omroep Gelderland bij de gemeente heeft opgevraagd.

EDE - Burgemeester René Verhulst is voorstander van een gedeeltelijk vuurwerkverbod. Dat zei hij donderdag tijdens de raadsvergadering in Ede. De incidenten in de wijk Veldhuizen tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben hem versteld doen staan.

EDE - Ede was niet voorbereid op het grote aantal relschoppende jongeren met oud en nieuw. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de Edese gemeenteraad, waarin ook de schade opgesomd wordt. Het gemeentebestuur gaat het beleid tegen jeugdoverlast heroverwegen.

EDE - Burgemeester René Verhulst van Ede doet een oproep aan Edenaren om namen en andere informatie over het geweld tegen hulpverleners tijdens oud en nieuw door te geven aan de politie. Onderzoek naar de incidenten rond de jaarwisseling levert namelijk nog geen resultaat op.

EDE - De gemeente Ede stelt het verhuren van vakantiewoningen en caravans aan toeristen verplicht. De nieuwe regel moet permanente bewoning tegengaan. Maar het betekent ook dat eigenaren hun huisjes niet uitsluitend voor eigen vakanties mogen gebruiken.

EDE - De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond raadsbreed ingestemd met het voorliggende handhavingsbeleid tegen bijstandsfraude. Dat betekent dat bijstandsgerechtigden voortaan strenger gecontroleerd worden om misbruik van de uitkering te voorkomen.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend