Logo De Belofte

Ede

Aantal inwoners

113.500

Beloften

Gemeente statistieken

EDE - Het water staat veel gemeenten in financiële zin aan de lippen vanwege de oplopende tekorten op hun begrotingen voor zorg. Verschillende Gelderse wethouders trokken maandag naar Den Haag om een debat over verbeterplannen van de minister in de Tweede Kamer bij te wonen. 'Er is meer geld en kennisdeling nodig', zegt wethouder Marinka Mulder uit Renkum.

OTTERLO - Er komt mogelijk een geboortebos in Ede. De gemeenteraad geeft haar bestuurders de opdracht de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken.

EDE - De gemeente Ede is op zoek naar een nieuwe plek voor de Brandweerkazerne Ede Centrum. Dat zegt burgemeester René Verhulst tegen de gemeenteraad.

EDE - De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond ingestemd met de meerjarenbegroting. 35 van de 39 raadsleden gingen akkoord.

EDE - Het duurt nog wel een tijd, maar Ede krijgt groene bushokjes. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Het zal alleen nog jaren duren voor het zover is: de daken van de huidige bushokjes zijn namelijk niet geschikt voor begroeiing.

EDE - Een meerderheid van de gemeenteraad in Ede is het eens: zij zijn trots op de boer. Politici roepen hun gemeentebestuur op die boodschap in alle overleggen over de stikstofproblematiek over te brengen.

EDE - Het was een wens van GroenLinks Ede: langzamer rijden op de N224 om de veiligheid te vergroten en de stikstofuitstoot terug te dringen. Maar dat gaat niet door, want het plan kreeg donderdagavond niet voldoende steun.

EDE - De hoogspanningslijnen boven Ede gaan de grond in. Donderdag heeft de gemeente de voorlopige route bekendgemaakt. Die loopt onder meer via het groene landgoed Kernhem.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend