Logo De Belofte

Brummen

Aantal inwoners

21.000

Beloften

Gemeente statistieken

BRUMMEN - De VVD in Brummen heeft het voortouw genomen om een stabiele coalitie te vormen met brede steun in de gemeenteraad.

ZUTPHEN - Jongeren uit de gemeente Zutphen die om wat voor reden dan ook vastlopen, kunnen binnenkort weer aankloppen bij 2GetThere. Ze krijgen dan hulp van een coach. De kans is groot dat meer Gelderse jongeren hier gebruik van kunnen maken, want het project maakt waarschijnlijk volgend jaar een regionale doorstart.

BRUMMEN - Wethouder Margriet Wartena is donderdag opgestapt als wethouder van de gemeente Brummen.

HATTEM - Uit de jaarstukken 2018 en de begroting voor 2019 van PlusOV blijkt dat deze organisatie te maken heeft met kosten die de begroting fors overstijgen. PlusOV is de regionale vervoerscentrale van de gemeenten Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en tot augustus 2019 Apeldoorn, Deventer en Zutphen. In opdracht van deze gemeenten vervoert het bedrijf leerlingen en personen naar instellingen voor dagbesteding of dagbehandeling. Ook vervoert PlusOV mensen die geen eigen vervoer hebben of geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer.

LEUVENHEIM - De gemeente Brummen wil af van de illegale praktijken van de agrarisch ondernemer in Leuvenheim. Maandag stuitte de politie bij hem op dode dieren en dieren die dringend behoefte hadden aan verzorging. Brummen blijkt al jaren met de eigenaar in haar maag te zitten. Het wordt tijd voor ander gedrag van deze man, zegt burgemeester Alex van Hedel.

SCHERPENZEEL - Er zijn steeds minder koopwoningen te krijgen in Gelderland. In Scherpenzeel daalde het totale aanbod de laatste jaren met bijna 80 procent. Dat is veruit de grootste daling in onze provincie. De cijfers komen via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Huizenzoeker.nl.

BRUMMEN - 2019 is nog maar een paar dagen oud, maar de eerste nieuwjaarsrecepties zijn al achter de rug. Zoals in de gemeente Brummen, waar woensdagavond burgemeester Alex van Hedel inwoners van zijn gemeente trakteerde op een speech met muziek en spektakel.

- De provincie maakt zich zorgen om de begrotingen van Tiel, Zutphen en Brummen. Dat staat in een brief gericht aan de Provinciale Staten. Over het algemeen zijn de uitgaven in het sociaal domein voor veel gemeenten een probleem.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend