Logo De Belofte

Brummen

Aantal inwoners

21.000

Beloften

Gemeente statistieken

BRUMMEN - Eef van Ooijen, Ingrid Timmer, Ine van Burgsteden en Pouwel Inberg mogen zich - als alles mee zit - vanaf volgende week wethouder van Brummen noemen. Dat maakten de nieuwe coalitiepartijen donderdag bekend bij de presentatie van hun toekomstplannen.

BRUMMEN - De onderhandelingen tussen de nieuwe coalitiepartijen in Brummen hebben geleid tot een concept-coalitieakkoord. Op 21 november verwacht de gemeente nieuwe wethouders te benoemen.

BRUMMEN - Brummen zit zonder wethouders nadat donderdagavond drie wethouders opstapten. Daarmee blijft alleen de burgemeester over in het college, want afgelopen juni gaf ook al een wethouder er de brui aan.

BRUMMEN - Huizenbezitters in Brummen gaan volgend jaar meer onroerendzaakbelasting (OZB) betalen, 32 procent om precies te zijn. Dit kan oplopen van een paar tientjes tot honderden euro's extra per jaar. Dit heeft de Brummense gemeenteraad donderdagavond besloten.

BRUMMEN - Wethouder Peter-Paul Steinweg van Brummen heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend. De VVD, zijn partij, werd onlangs buitenspel gezet bij de coalitie-onderhandelingen. Onverteerbaar, vindt de wethouder.

EERBEEK - De gemeente Brummen komt geld tekort. Daarom stelt het college voor om met ingang van volgend jaar onder meer de ozb en de toeristenbelasting te verhogen. Die laatste maatregel baart Hans en Loes Elshof van Groepsaccommodatie De Zuiderzon in Eerbeek grote zorgen. 

BRUMMEN - De VVD in Brummen heeft het voortouw genomen om een stabiele coalitie te vormen met brede steun in de gemeenteraad.

ZUTPHEN - Jongeren uit de gemeente Zutphen die om wat voor reden dan ook vastlopen, kunnen binnenkort weer aankloppen bij 2GetThere. Ze krijgen dan hulp van een coach. De kans is groot dat meer Gelderse jongeren hier gebruik van kunnen maken, want het project maakt waarschijnlijk volgend jaar een regionale doorstart.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend