Logo De Belofte

Brummen

Aantal inwoners

21.000

Beloften

Gemeente statistieken

BRUMMEN - Wethouder Eef van Ooijen stopt binnenkort als wethouder in Brummen vanwege privé-omstandigheden. Dat heeft hij aan het bestuur en de fractie van zijn partij laten weten.

ZUTPHEN - Om in 2030 de energie-ambities te halen heeft de Cleantech Regio nog 668 hectare aan zonnepanelen nodig (omgerekend zo'n 1000 voetbalvelden) en 56 windmolens. Dat schrijven de betrokken partijen in hun concept-Regionale Energiestrategie (RES).

HALL - De komst van een zonnepark in Hall, gemeente Brummen, is weer een stap dichterbij. Omwonenden zijn het niet eens met de plannen, maar de rechter wees hun bezwaren onlangs af.

APELDOORN - Inwoners van Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen zien het liefst dat windmolens bij bedrijventerreinen komen. Dat blijkt uit een enquête van de Cleantech Regio waar deze gemeenten onder vallen.

BRUMMEN - Eef van Ooijen, Ingrid Timmer, Ine van Burgsteden en Pouwel Inberg mogen zich - als alles mee zit - vanaf volgende week wethouder van Brummen noemen. Dat maakten de nieuwe coalitiepartijen donderdag bekend bij de presentatie van hun toekomstplannen.

BRUMMEN - De onderhandelingen tussen de nieuwe coalitiepartijen in Brummen hebben geleid tot een concept-coalitieakkoord. Op 21 november verwacht de gemeente nieuwe wethouders te benoemen.

BRUMMEN - Brummen zit zonder wethouders nadat donderdagavond drie wethouders opstapten. Daarmee blijft alleen de burgemeester over in het college, want afgelopen juni gaf ook al een wethouder er de brui aan.

BRUMMEN - Huizenbezitters in Brummen gaan volgend jaar meer onroerendzaakbelasting (OZB) betalen, 32 procent om precies te zijn. Dit kan oplopen van een paar tientjes tot honderden euro's extra per jaar. Dit heeft de Brummense gemeenteraad donderdagavond besloten.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend