Logo De Belofte

Bronckhorst

Aantal inwoners

36.500

Beloften

Gemeente statistieken

HENGELO - Windturbines blijven de gemoederen in Bronckhorst bezig houden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw plan gepresenteerd waarin staat hoe de gemeente energieneutraal moet worden. De 12 windmolens van 200 meter hoof die in het plan genoemd worden, stuiten op weerstand. Een actie, petitie en 22 insprekers zorgden voor een enerverende commissievergadering.

HENGELO - Niet in een drukke omgeving kunnen werken, belast zijn met een fysieke handicap of de juiste sociale vaardigheden missen. De gemeente Bronckhorst gaat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt nu zelf helpen. Er wordt onder andere een leer-werkcentrum opgericht om deze doelgroep aan het werk te krijgen.

ZELHEM - Ondernemer Bennie Roozegaarde uit Zelhem mag geen evenementen in zijn tuin organiseren. Dat heeft de gemeenteraad van Bronckhorst donderdagavond unaniem besloten.

BRONKHORST - Bronckhorst plaatst bijenhotels op de vijf algemene begraafplaatsen in de gemeente met het doel de biodiversiteit te verbeteren. Op de locaties staan namelijk veel planten die door de bijen worden bestoven.

STEENDEREN - Door een onbekend probleem doet de straatverlichting in een gedeelte van Steenderen het al twee weken niet. In de straten tussen de Bronkhorsterweg en de Eiken blijft het ’s avonds donker.

- Wim Jansen uit Steenderen ontving afgelopen weekend een koninklijke onderscheiding. De Achterhoeker zet zich al jaren in voor verschillende maatschappelijke organisaties.

WINTERSWIJK - Zes Achterhoekse gemeenten gaan een pilot bekostigen voor jeugdigen die behandeld worden tegen anorexia. Door het bekostigen van de pilot kan de zorg volgens de gemeenten van dichtbij worden geleverd.

HENGELO - Binnen het kavelruilproject Bronckhorst is de eerste 22 hectare grond geruild van eigenaar. Op het kantoor een notaris in Lochem is onlangs door 7 partijen de kavelruilakte ondertekend.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend