Logo De Belofte

Bronckhorst

Aantal inwoners

36.500

Beloften

Gemeente statistieken

HENGELO - De geelgekleurde zonnebloemlinten die afgelopen najaar in de gemeente Lochem te zien waren werken aanstekelijk. Buurgemeente Bronckhorst wil boeren in haar gemeente ook graag stimuleren om zonnebloemzaadjes te planten langs maisvelden.

ZELHEM - Stapels met folders liggen op de tafel in de werkcarrousel in Zelhem. 'We moeten ze bundelen in pakketjes van 10 en er dan een draadje door doen', legt Ali Rajabi uit. Hij is één van de 18 inwoners uit de gemeente Bronckhorst die geholpen wordt in zijn zoektocht naar betaald werk.

HENGELO - Een proef met het spuiten van aaltjes in de gemeente Bronckhorst moet er voor zorgen dat de eikenprocessierups wordt bestreden én de biodiversiteit verbetert. In bijna alle gevallen gebruikt de gemeente een biologisch bestrijdingsmiddel. Volgens de gemeente blijkt dat middel niet schadelijk voor andere insecten, rupsen en vogels, maar is het effect ook nog niet duidelijk. Daarom zoekt de gemeente andere methoden.

HENGELO - Aardgasvrij, energiezuinig en slimme technische snufjes. Huizen en woonwijken zien er in de toekomst mogelijk heel anders uit door de veranderingen die op de agenda staan. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Wijk van de Toekomst laat inwoners van Gelderland zien hoe zo'n wijk eruit gaat zien. De komende dagen staat in de hal van het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo een informatiehuis.

HENGELO - Er is voorlopig nog geen duidelijkheid over de mogelijke nieuwbouw van een VMBO-school in combinatie met een sporthal in Vorden. De gemeenteraad wil eerst meer onderzoek naar onder meer het aantal leerlingen.

HENGELO - Tot 2022 komen er geen grote windmolens in de gemeente Bronckhorst. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. De afgelopen maanden was er veel onrust onder inwoners. Ze protesteerden bij het gemeentehuis en een petitie tegen de plannen leverde bijna 1500 handtekeningen op.

ZELHEM - De gemeente Bronckhorst is voornemens om De Meisterkamp in Halle, de Thorbeckezaal in Zelhem en de gymzaal Keijenborg te sluiten. De beweegruimten liggen volgens de gemeente ver onder de norm qua gebruiksuren, wat reden is om de financiering met ingang van 2024 stop te zetten.

HENGELO - Windturbines blijven de gemoederen in Bronckhorst bezig houden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw plan gepresenteerd waarin staat hoe de gemeente energieneutraal moet worden. De 12 windmolens van 200 meter hoog die in het plan genoemd worden, stuiten op weerstand. Een actie, petitie en 22 insprekers zorgden voor een enerverende commissievergadering.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend