Logo De Belofte

Bronckhorst

Aantal inwoners

36.500

Beloften

Gemeente statistieken

LAAG-KEPPEL - De gemeenteraad van Bronckhorst heeft maandagavond kaders vastgesteld voor de bouw van windmolens. Hoewel veel raadsleden de spelregels zien als een noodzakelijk kwaad, staat hiermee de deur vanaf 2024 als eerste open voor de bouw van een windpark in het buurtschap Eldrik.

RUURLO - De onvrede van Gelderse burgers over de Regionale Energie Strategie (RES) is op sommige plekken groot. Getouwtrek over zonnepanelen en windmolens zorgt er zelfs voor dat er mensen opstaan die een eigen politieke partij beginnen en zeggen wél naar de burgers te zullen luisteren.

HENGELO - De gemeente Bronckhorst gaat de komende jaren fors investeren in onderwijs, sport, leefbaarheid in de kernen en in bedrijventerreinen. Om deze investeringen te kunnen betalen, worden vele miljoenen uit de algemene reserve gehaald. Dat staat in de begroting voor de komende jaren, die donderdagavond door de gemeenteraad is vastgesteld.

HENGELO - De onrust in de gemeente Bronckhorst over de mogelijke komst van grote windmolens is groot en de onrust groeit. Tijdens de raadsvergadering donderdagavond bleek dat inwoners, maar ook raadsleden, worstelen.

ZELHEM - De eerste schop zit in de grond. In Zelhem is gestart met de bouw van 14 gasloze starterswoningen op de plek van de voormalige basisschool. Het project maakt onderdeel uit de pilot: Aju pa en ma. Een woningbouwproject waar in totaal 46 woningen voor jongeren gebouwd worden.

VORDEN - Een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs in Vorden in combinatie met een nieuwe sporthal is volgens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst de beste optie. Het huidige gebouw van Het Kompaan is verouderd en nieuwbouw is noodzakelijk om vmbo-onderwijs in Vorden te behouden. De raad wilde in november vorig jaar het licht niet op groen zetten, omdat er meer onderzoek nodig was.

ZELHEM - 'Ik ben hier geboren en getogen. Mijn vader was vroeger boer, daarom staan er nog wat boerenschuren en met dit weer is het hier ook fantastisch!' Zijn ouderlijk huis staat op een mooie plek in het buitengebied van Zelhem, maar toch kan Jasper Hebbink niet wachten totdat zijn eigen woning gebouwd wordt. 

HENGELO - De binnensport in de gemeente Bronckhorst krijgt een flinke financiële injectie als het aan het college van burgemeester en wethouder ligt. Het college wil 9,2 miljoen euro uittrekken voor diverse sporthallen. De raad moet een besluit nemen in juli als er over de financiën van de gemeente gesproken wordt.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend