Logo De Belofte

Beuningen

Aantal inwoners

25.500

Beloften

Gemeente statistieken

HULSHORST - De twee straatcoaches die in Beuningen een eind maakten aan overlast door hangjongeren, blijven tot zeker 2021 hun werk doen. Dat is tenminste het plan van het gemeentebestuur.

WEURT - De regio Rivierenland verkoopt per 2020 zijn aandelen in afvalverbrander ARN. De acht gezamenlijke gemeenten in Rivierenland ontvangen voor de 588 aandelen ruim 512.000 euro van de afvalverwerker uit Weurt. Het is nog niet bekend hoe dit bedrag besteed wordt.

BEUNINGEN - Een aantal scholen in Beuningen is binnen vijf jaar aan nieuwbouw toe. Dat is de conclusie van een onderzoek dat het college van B en W heeft laten uitvoeren naar alle huisvesting voor scholen en kinderdagverblijven in Beuningen.

EWIJK - De gemeente Beuningen lijkt niet gevoelig voor de bezwaren van bewoners van vakantiepark de Groene Heuvels. Zij moeten van de gemeente vertrekken, maar hadden de kans om bezwaar in te dienen. Maar de gemeente lijkt dus niet onder de indruk van de bezwaren.

EWIJK - 'Er wordt niet voldaan aan alle eisen van de AVG', stelt de gemeente Beuningen na een klacht over de afvalcoaches in de gemeente. De afvalcoaches zijn per direct gestopt met het registreren van persoonsgegevens.

BEUNINGEN - Alle speeltoestellen die de gemeente Beuningen van de hand wilde doen, hebben inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De ongeveer honderd speeltoestellen die via een openbare veiling van de hand werden gedaan, zijn inmiddels opgehaald.

BEUNINGEN - De lokale SP-fractie in Beuningen heeft felle kritiek op de afvalcoaches in de gemeente. Die kijken pro-actief in de plastic+-kliko van bewoners om zo de afvalscheiding te controleren. Beuningen is daarin uniek en de Autoriteit Persoonsgegevens is kritisch.

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen laat kliko's controleren door zogenoemde afvalcoaches. Niet wenselijk, vindt de Autoriteit Persoonsgegevens. 'Stel dat je een incontinentieprobleem hebt en net de luiers hebt weggegooid. Of een zwangerschapstest. Daar heeft de gemeente helemaal niets mee te maken', zegt een woordvoerder. Beuningen vindt daarentegen dat ze er alle recht toe heeft.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend