Logo De Belofte

Berkelland

Aantal inwoners

44.000

Beloften

Gemeente statistieken

NEEDE - Inwoners van Neede zijn massaal tegen de plannen voor een rijhal voor paarden aan de Diepenheimseweg. 23 bezwaarschriften en 1036 handtekeningen laten zien dat een deel van de inwoners de plannen niet ziet zitten. De handtekeningen werden vanavond overhandigd aan de gemeente Berkelland. De commissie had het onderwerp op de agenda staan.

BORCULO - Vol overtuiging begint Andra Weg van de GroenLinks-fractie van de gemeente Berkelland aan haar betoog om het college een steuntje in de rug te geven richting de provincie Gelderland om het kappen van 343 bomen langs de N319 te voorkomen. Maar ze kwam bedrogen uit, haar motie om de kap tegen te houden haalde het niet.

BORCULO - Steeds meer mensen reageren op huurwoningen in Berkelland, Bronckhorst en Oost Gelre. Woningcorporatie ProWonen, dat huizen in de Achterhoek in beheer heeft, gaat daarom onderzoeken of er nog wel voldoende woningen beschikbaar zijn.

BORCULO - Maikel van der Neut is dinsdagavond geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Berkelland. CDA'er Van der Neut vervangt Patricia Hoytink-Roubos, omdat zij burgemeester wordt van de gemeente Overbetuwe.

BELTRUM - Zowel jongeren als ouderen kunnen de komende tijd een woning bouwen in Beltrum. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland zet het licht voor drie woningbouwprojecten op groen.

BORCULO - De gemeente Berkelland trekt de komende vier jaar 2.4 miljoen euro uit om 40 procent van de energiedoelstelling te halen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De gemeente wil in 2030 energieneutraal zijn. Dan moet er dus evenveel energie opgewekt worden als gebruikt wordt.

BORCULO - CDA Berkelland draagt Maikel van der Neut voor als kandidaat-wethouder. Van der Neut moet wethouder Patricia Hoytink-Roubos vervangen omdat zij burgemeester wordt van de gemeente Overbetuwe.

DOETINCHEM - De Achterhoek gaat weer bouwen. Maar er wordt niet, zoals in het verleden, gekeken naar aantallen woningen, maar naar de vraag. 'We kijken echt naar de behoefte', zegt Ben Hiddinga namens de Thematafel Wonen (hierin praten de Achterhoekse gemeenten en marktpartijen over het onderwerp).

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend