Logo De Belofte

Berkelland

Aantal inwoners

44.000

Beloften

Gemeente statistieken

BORCULO - In Berkelland kan de komende jaren weer gebouwd worden. Het college van burgemeester en wethouders zet het licht op groen voor de bouw van honderden woningen in de kernen.

BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een flinke opfrisser. Ondernemers en inwoners uit Borculo hebben de afgelopen maanden zelf een manifest geschreven met de titel Leef! in Borculo. Hierin staan plannen om hun centrum aantrekkelijker te maken. Het gemeentebestuur van Berkelland is enthousiast en wil 2,5 miljoen euro bijdragen.

NEEDE - Voorlopig komen er geen windmolens in de gemeente Berkelland. De gemeente gaat eerst opnieuw naar het beleid kijken, waarin staat wat er wel en wat er niet kan in op Berkellands grondgebied. Er zijn nog geen officiƫle plannen bij de gemeente ingediend, maar er zijn wel plannen in de maak, zoals het plan Avinkstuw bij Neede. Het proces rondom dat plan kan wel verder.

GEESTEREN - Een boer uit Geesteren kan verder met de plannen om zijn bedrijf uit te breiden met stallen en een mestsilo. De gemeenteraad heeft daarvoor een verklaring van geen bedenking afgegeven.

NEEDE - D66, PvdA en OBL dreigden dinsdagavond uit de gemeenteraad van Berkelland te stappen vanwege 'politiek machtsvertoon'. De coalitiepartijen wilden hun motie over de mogelijke komst van windmolens bij Neede niet bespreken.

NEEDE - In Neede worden 14 nieuwe woningen gebouwd, op twee locaties. Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de plannen.

BORCULO - Is het prettig leven en wonen in Berkelland en hoe komt dat? Dat wil de gemeente Berkelland graag weten en daarom kunnen inwoners deze maand hun verhaal kwijt. De input uit deze persoonlijke verhalen gebruikt de gemeente om een plan te maken voor cultuur en erfgoed in Berkelland.

EIBERGEN - De Eibergse wijk Rozenkamp wordt volgend jaar opgeknapt. Het college van B & W wil hier ruim 1,2 miljoen euro voor uittrekken. De wijk is veertig jaar oud en toe aan een opknapbeurt.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend