Logo De Belofte

Berkelland

Aantal inwoners

44.000

Beloften

Gemeente statistieken

BORCULO - De bibliotheek van Borculo komt mogelijk in het gemeentehuis van Berkelland. De gemeenteraad heeft de wethouder de opdracht gegeven onderzoek te laten doen naar die mogelijkheid. Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten tijdens de vergadering over de perspectiefnota. Dit is de nota waarin staat wat de koers is van de gemeente. Ook staan hier de financiën op hoofdlijnen in.

BORCULO - De gemeenteraad van Berkelland trekt ruim 1,5 miljoen euro extra uit voor de ontwikkeling van Campus De Wildbaan in Borculo. De raad heeft het licht daarvoor dinsdag op groen gezet.

RUURLO - De onvrede van Gelderse burgers over de Regionale Energie Strategie (RES) is op sommige plekken groot. Getouwtrek over zonnepanelen en windmolens zorgt er zelfs voor dat er mensen opstaan die een eigen politieke partij beginnen en zeggen wél naar de burgers te zullen luisteren.

BORCULO - In Berkelland kan de komende jaren weer gebouwd worden. Het college van burgemeester en wethouders zet het licht op groen voor de bouw van honderden woningen in de kernen.

BORCULO - Het centrum van Borculo krijgt de komende jaren een flinke opfrisser. Ondernemers en inwoners uit Borculo hebben de afgelopen maanden zelf een manifest geschreven met de titel Leef! in Borculo. Hierin staan plannen om hun centrum aantrekkelijker te maken. Het gemeentebestuur van Berkelland is enthousiast en wil 2,5 miljoen euro bijdragen.

NEEDE - Voorlopig komen er geen windmolens in de gemeente Berkelland. De gemeente gaat eerst opnieuw naar het beleid kijken, waarin staat wat er wel en wat er niet kan in op Berkellands grondgebied. Er zijn nog geen officiële plannen bij de gemeente ingediend, maar er zijn wel plannen in de maak, zoals het plan Avinkstuw bij Neede. Het proces rondom dat plan kan wel verder.

GEESTEREN - Een boer uit Geesteren kan verder met de plannen om zijn bedrijf uit te breiden met stallen en een mestsilo. De gemeenteraad heeft daarvoor een verklaring van geen bedenking afgegeven.

NEEDE - D66, PvdA en OBL dreigden dinsdagavond uit de gemeenteraad van Berkelland te stappen vanwege 'politiek machtsvertoon'. De coalitiepartijen wilden hun motie over de mogelijke komst van windmolens bij Neede niet bespreken.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend