Logo De Belofte

Berg en Dal

Aantal inwoners

35.000

Beloften

Gemeente statistieken

REGIO - De regionale samenwerking van boa's die zo'n twee maanden geleden is ingezet, leidt niet tot een soort pool van boa's in Tweestromenland. Dat zei burgemeester Daphne Bergman van Beuningen onlangs op vragen vanuit de Beuningse gemeenteraad.

BERG EN DAL - Zoveel mogelijk mensen met plezier laten sporten en bewegen. Dat is wat de gemeente Berg en Dal wil. En dat kan de gemeente alleen samen bereiken met inwoners en allerlei organisaties die sport belangrijk vinden. De gemeente heeft maximaal 300 euro per initiatief beschikbaar om inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen.

BERG EN DAL - Burgemeester Mark Slinkman is bij Koninklijk Besluit herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Berg en Dal. De burgemeester is maandag 30 augustus beëdigd door de commissaris van de Koning in Gelderland, de heer J. Berends.

OOIJ - Het bruggetje in het zandpad, in het verlengde van de Koningin Julianalaan in Ooij, is afgelopen week deels ingestort. Het pad is bekend voor veel mensen in het dorp omdat het vaak deel uitmaakt van wandelingen. Daarnaast is het een snelle verbinding van het dorp naar de dijk (Erlecomsedam).

GROESBEEK - De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen gaan samenwerken. Dit betekent dat de BOA’s voortaan in alle zes gemeenten hun werk mogen uitvoeren.

GROESBEEK - Kernachtig Groesbeek, dat wordt de naam van de nieuwe partij, die voortkomt uit VOLG, Sociaal Groesbeek en de Groesbeekse Volkspartij. Na een levendige discussie op de eerste algemene ledenvergadering van de nieuwe partij werd uiteindelijk voor deze naam gekozen.

GROESBEEK - Op donderdag 8 juli vindt er een carrouselvergadering plaats in het gemeentehuis. Een week later staat de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie op het programma. Beide avonden staan dezelfde hoofdpunten op de agenda: "de bibliotheek in het gemeentehuis?" en "de toekomst van Cultureel Centrum de Mallemolen".

GROESBEEK - De gemeenteraad van Berg en Dal vergadert vanwege de coronasituatie al één jaar lang digitaal. De politieke partijen geven aan graag weer fysiek te willen gaan vergaderen. Inmiddels laten de omstandigheden en maatregelen het toe om weer samen te komen. Hierbij moeten uiteraard wel de geldende regels van het RIVM gevolgd worden.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend