Logo De Belofte

Apeldoorn

Aantal inwoners

160.000

Beloften

Gemeente statistieken

APELDOORN - Vanaf de eerstvolgende jaarwisseling geldt een vuurwerkverbod in de gemeente Apeldoorn. De vraag is alleen: hoe gaat het gemeentebestuur dit uitvoeren? Handhaving blijkt namelijk knap lastig.

HOENDERLOO - De sluiting vorig jaar van jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep is niet goed verlopen. Dat erkende staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) woensdag in debat met de Tweede Kamer. Signalen van bezorgde ouders dat hun kinderen geen goede vervolgplek kregen, bereikten het ministerie niet. Hoe dat kan moet worden onderzocht, en daarbij moet de Rijksoverheid wat hem betreft een actievere rol spelen, zei de bewindsman.

APELDOORN - Tijdens de eerste, de tweede en nu ook bij de derde golf staat ze klaar: de Epese wethouder Lia de Waard. Ze werkt op de intensive care, waar ze de verpleegkundigen bijstaat. Het is er opnieuw druk en ieder paar extra handen is van harte welkom.

EDE - Het stikstofbeleid van de overheid is bij lange na niet genoeg en zorgt voor grote risico's. Dat betogen elf wetenschappers.

APELDOORN - Fractievoorzitter Ties Stam van de Apeldoornse PvdA is overleden. Dat maakt de gemeente bekend. Hij werd 68 jaar. Stam overleed na een kort ziekbed.

NIJMEGEN - Zelfstandig kunnen stemmen. Voor de 350.000 blinden en slechtzienden in ons land is dat geen vanzelfsprekendheid. Alleen met een zogeheten stemmal kunnen zij zonder hulp en in alle privacy hun stem uitbrengen. Deze kan nu voor het eerst ook bij Tweede Kamerverkiezingen worden ingezet. Maar dat is nog maar in 5 van de 51 Gelderse gemeenten geregeld.

LOENEN - Weerstand tegen zonneparken in de gemeente Apeldoorn is eerder regel dan uitzondering. In Loenen probeerden dorpsbewoners constructief mee te denken, maar dat hielp hen niet. "Misschien hebben we niet genoeg lawaai gemaakt."

APELDOORN - Je huis energiezuinig maken? In Apeldoorn is extra geld beschikbaar voor inwoners die hun woning willen verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor mensen in een sociale huurwoning en woningeigenaren.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend